Мистецтво жити в карантині
Карантин змушує жити за власними правилами – незвичними, часом обтяжливими. Чи пройде карантинна ізоляція без зайвих проблем залежить від кожного члена сім’ї. 
Неабияк впливає карантин на дітей, якщо залишити їх сам на сам з проблемою вимушеної ізоляції, доведеться потім прикласти немало зусиль аби відновити гармонію в сімейних стосунках. 
Тому перше правило карантину: «Живи за правилами!». Родині потрібно зібратися всім разом і встановити правила. Визначитися, скільки часу батьки працюють, а діти навчаються, граються, малюють чи читають самостійно. Потім скільки часу всі проводять разом. Бажано, розділити квартиру на окремі зони, щоб члени сім’ї не заважали одне одному.
Пам’ятайте, що дітям в цей час не вистачає спілкування з однолітками, і замінити його потрібно живим емоційним спілкуванням, а не будь-якою діяльністю. 
Дитина потребує фізичної активності, адже надлишок енергії в організмі, як правило, трансформується в агресію. Тому аби уникнути непорозумінь та конфліктів, домовтеся, які способи вивільнення енергії є прийнятними, а чого робити не слід.
Не варто вигадувати дитині чим зайнятися, дозвольте їй проявити ініціативу і знайти заняття за бажанням та покликом душі (навіть, якщо ця діяльність призведе до невеличкого хаосу в квартирі). Та пам’ятайте, що з дитиною потрібно попередньо домовитися про її обов’язки, зокрема підтримувати чистоту в кімнаті.
Якщо ж ініціативність дитини згасла, запропонуйте їй заповнити свій вільний час розмальовками, книгами, розвиваючими настільними та комп’ютерними іграми. Давайте їх дітям порційно. Це допоможе підтримувати постійний інтерес.
Карантин – це чудова нагода побути з сім’єю, зміцнити чи відновити втрачені зв’язки.

Коментарі

Популярні публікації