ТЕРАПЕВТИЧНІ ХОВАНКИ

Ваші діти люблять хованки? Спробуйте шикарний варіант терапевтичних хованок. Цей варіант розвиває кращі якості ваших дітей! Починати можна з 1 року. І грати років до 10 точно. Діти обожнюють цю гру!
Початок як в звичайних хованках, а потім ви йдете шукати сина або дочку і навіть, якщо бачите дитину, говорите: "Хм, а де ж той чудовий хлопчик, який вже вміє сам зав'язувати шнурки... А де ж той чудовий хлопчик, який сам з'їдає всю тарілку каші вранці.... А де ж той чудовий хлопчик, який вчора прочитав цілих 3 слова сам...."І так далі, тобто відзначаєте всі деталі, які у нього виходять + зачіпаєте зону найближчого розвитку. Наприклад, він хоче навчитися кататися на велосипеді, а поки не виходить ,а ви говорите: "де ж той хлопчик, який так намагається, стільки зусиль прикладає, щоб навчитися їздити на велосипеді, він йде до своєї мети, і я впевнена, що дуже скоро все у нього вийде!".
Діти спочатку не витримують довго. вибігають на вашому 2-3 реченні. Але поступово вони все довше і довше сидять у своїй хованці і вбирають все, що ви говорите. І поки все не перерахуєте, не вийдуть. Ще й самі будуть вигукувати, що вам потрібно сказати. А потім з часом і вам розкажуть в деталях про те, яка ви шикарна мама.
Ця гра дарує дітям віру в свої сили, допомагає у формуванні адекватної самооцінки, знайомить дитину з самим собою, дозволяє дізнатися свої сильні сторони, зрозуміти важливість справ, які вони роблять кожен день. Для батьків-це можливість висловити подяку дитині, показати, як багато вона для вас значить, допомогти їй розвивати далі її кращі якості!
Наталія Козирєва.
...дитина знатиме, що Ви її Любите! Ті, кого люблять, стають Успішними і Великими!💖

Коментарі

Популярні публікації